Wishlist
Portugal. The Man
Portugal. The Man
Feel It Still
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Charli XCX издава шестия си студиен албум „BRAT“

Charli XCX издава шестия си студиен албум „BRAT“

08 Юни 2024
Charli XCX издава шестия си студиен албум „BRAT“

След силна медийна кампания, в която Charli предизвиква интерес по целия свят с нейните изненадващи DJ сетове PARTYGIRL, разби интернет пространството с хитови видеоклипове и преработки на сингли с участието на Addison Rae, Robyn, Yung Lean, Julia Fox, Chloë Sevigny, Rachel Sennot и Skream & Benga и въвежда нов тон в зелено в културния лексикон, нейният дългоочакван албум най-накрая пристигна с одобрението на критиката.

В поредица от поразителни рецензии с пет звезди, The Guardian щедро възхвалява „завладяващи поп химни от най-човешката суперзвезда на попа“, DORK етикетира албума „забавна култова класика в твоето лице“, а DIY го аплодира като „Вълнуваща ода на клубната култура, която сформира Charli”. В допълнение, множеството любящи рецензии показват, че Rolling Stone хвали албума „BRAT“, като „изповедален дългосвирещ албум, който никога не губи енергията си“, а Financial Times определя записа като „един от най-добрите ѝ“.

Новият албум „BRAT“ включва хит сингъла „Von dutch“ – дръзкият, тежък първи вкус със синтезаторно звучене – заедно с последните изданите:  „Club classics“, „B2b“ и „360“. В допълнение, Charli пусна селекция от хитови преработки на синглите от „BRAT“, включително „The von dutch remix with addison rae and a. g. cook“ и „The 360 ​​remix with robyn and yung lean“.

В подкрепа на „BRAT“, Charli ще се впусне в най-големите си хедлайн концерти в зали в Обединеното кралство през ноември и декември, както и ще се обедини с дългогодишния си сътрудник Troye Sivan за тяхното дългоочаквано съвместно турне в САЩ „Charli XCX & Troye Sivan Present: Sweat“, включително наскоро обявено второ шоу на The Kia Forum в Лос Анджелис поради феноменалното търсене. 

Charli организира забележителен Boiler Room в Бруклин в Ню Йорк през февруари, за да стартира кампанията „BRAT“ с A. G. Cook, George Daniel, Finn Keane и Doss. Шоуто счупи рекорда за най-голяма посещаемост на събитие в Boiler Room, като над 40 000 души са се регистрирали да присъстват. Включвайки специални гости, като Addison Rae и Julia Fox, шоуто лесно се превърнаха в един от най-популярните хитови събития на годината. 

Паралелно с работата си по новия албум, Charli работи по множество филмови и телевизионни проекти след пробивния успех на приноса ѝ към саундтрака към „Barbie“ „Speed Drive“, миналата година. Тя е изпълнителен продуцент на музиката за филма на A24 – „Mother Mary“, съвместно с Jack Antonoff и също така продуцира оригинална музика за сериала на Benito Skinner – „Overcompensating“, на Prime Video. Освен това Charli ще участва в римейка на Daniel Goldhaber на култовия филм на ужасите от 1978 г. „Faces of Death“.

Суперзвезда в авант-поп и електронната музика, Charli XCX се превърна в емблематична фигура в изкуството, спомагайки за разширяването на пейзажа на поп музика през последното десетилетие, като с лекота създава пресечна точка между ъндърграунд и мейнстрийм с артистичната си продукция. В хода на една новаторска кариера, многостранно развитата изпълнителка печели одобрението на критиците за своя иновативен стил и предприемачески дух, променяйки поп културата в процеса с далновидния си подход.

Нейното продължително влияние бе затвърдено миналата година, когато Charli получи „Visionary Award“ на годишните награди „Ivor Novello“ в Лондон. Тя също така получи наградата „Powerhouse Award“ на церемонията на „Women In Music“ на „Billboard“ през март, както и наградата „ASCAP Global Impact Award“.

Траклист на ‘BRAT’:

1. 360
2. Club classics
3. Sympathy is a knife
4. I might say something stupid
5. Talk talk
6. Von dutch
7. Everything is romantic
8. Rewind
9. So I
10. Girl, so confusing
11. Apple
12. B2b
13. Mean girls
14. I think about it all the time
15. 365

 The Voice – We Love Music!  

нов албум charli xcx brat
Сподели
Свързани новини