Wishlist
Начало / Новини / Бивши приятели и служители на Diddy проговориха за обвиненията в насилие

Бивши приятели и служители на Diddy проговориха за обвиненията в насилие

29 Май 2024
Бивши приятели и служители на Diddy проговориха за обвиненията в насилие

Изпълнители, бивши приятели и служители на Diddy споделиха какво мислят относно обвиненията в малтретиране срещу рапъра.

Diddy, чието истинско име е Sean Combs, е в центъра на скандала през последните месеци след поредица от обвинения в насилие и сексуални посегателства.

Първото обвинение дойде от бившата приятелка на R&B изпълнителя, певицата Cassie Ventura, която заведе дело срещу него за физическо и сексуално насилие. Двамата постигнаха взаимно съгласие и обвиненията бяха свалени на следващия ден.

Месеци по-късно CNN се сдобиха с видео, в което се вижда как Diddy атакува Cassie в хотел. Кадрите изглежда съвпадат с обвиненията, направени от Ventura в нейния иск. Оттогава той се извини за „непростимото“ си поведение във видеото.

Седмица по-късно бяха повдигнати две нови обвинения срещу рапъра. В първото се твърдеше, че Combs е упоил и сексуално насилвал жена, докато другият иск твърди, че Combs и певецът-композитор Арън Хол са се редували да изнасилват ищцата и нейната приятелка през 1990 или 1991 г. – добавяйки, че Diddy е проявил жестокост няколко дни по-късно. Diddy отрече всички обвинения срещу него, но Хол не отговори конкретно на тези обвинения.

Последваха още редица обвинения. Продуцентът Родни „Лил Род“ Джоунс съди Combs и твърди, че го е насилвал сексуално, организирал е партита, на които са присъствали секс работници и непълнолетни момичета, и го е принуждавал да спи с проститутки. 

Последно Diddy беше обвинен в дрогиране и нападение над бившата моделк Crystal McKinney. Тя го обвини, че я е нападнал на събитие на Седмицата на мъжата мода през 2003 г., като й е дал „мощен“ джойнт и след това я е нападнал в банята. Diddy определи първото като „чиста измислица“ и не отговори на второто обвинение.

Миналата седмица друга жена заведе съдебно дело, която го обвинява в това, че между 1995-та и 2000 г. е била дрогирана и насилена четири пъти.

Сега Rolling Stone сподели обширен доклад за обвиненията и се свърза с над 300 души, които са свързани с Combs, за да говорят за времето, прекарано с него.

В продължение на шест месеца изданието се свързва с десетки бивши приятели, познати, служители и изпълнители, както и с хора от индустрията за коментар.

Около 50 споделят преживяванията си, като много от тях поискали да го направят само неофициално поради страх от възмездие.

Joi Dickerson-Neal – която съди Combs за сексуално посегателство – каза на Rolling Stone, че решението ѝ „не е свързано с пари“. Тя иска просто светът да знае колко много са жертвите на Diddy.

Други си припомниха случаи на „нежелано докосване и пристъпи на гняв“. Анонимен източник си спомня че е седяла възможно колкото се може по-далеч от Diddy, след като той я погалил по гърба без предупреждение и я попитал дали би желала да се срещне с един от приятелите му.

Бивши съученици на Diddy потвърждават, че той се е държал насилнически с жени в миналото.

Човек от индустрията твърди, че веднъж е напуснал парти в дома на Combs, защото се почувствал неудобно да гледа как рапъра крещи на приятелката си Cassie цяла вечер. 

"Можеше да се види в очите й, че е уплашена. Запитах се дали това е нормално? Да не ви да бълнувам в момента? Защо никой не каза нещо? Толкова ли се страхуват от него?", споделя източника.

Бивш служител на Combs си спомня:

„Чух за жени изпълнители, които са били помолени да правят неща с някои от другите мъже ръководители. Казваха им „Ние можем да направим или да прекъснем кариерата ти, какво ще направиш по въпроса?“… Ако искате работата, няма да се оплаквате.“

„Той е човек, който не искате за враг“, казва друг бивш служител. „Когато хората се противопоставят на него, този човек бива отхвърлен.“

Като част от разследването Rolling Stone изпрати на Combs подробен списък с въпроси относно новите обвинения. Той не се обърна конкретно към нито един от тях.

Неговият адвокат сподели отговор на изданието, който гласи:

„Г-н. Combs не може да коментира уредени съдебни спорове, няма да коментира висящи съдебни спорове и не може да адресира всяко обвинение, подхванато от пресата от който и да е източник, без значение колко ненадежден е той. Ние сме наясно, че съответните органи провеждат задълбочено разследване и следователно сме уверени, че всички важни въпроси ще бъдат разгледани в правилния форум, където правилата разграничават фактите от измислицата.“

 

обвинения насилие diddy sean combs съдебни дела
Сподели
Свързани новини