Wishlist
Начало / Новини / Billie Eilish и Ryan Gosling са номинирани за "Оскар"

Billie Eilish и Ryan Gosling са номинирани за "Оскар"

25 Януари 2024
Billie Eilish и Ryan Gosling са номинирани за "Оскар"

„What Was I Made For?“ на Billie Eilish и „I’m Just Ken“ на Ryan Gosling са сред песните, номинирани за най-добра оригинална песен на тазгодишните Оскари.

Двете песни за филма Барби са сред петте номинирани в категорията.

Другите песни, които получиха номинации, бяха „Wahzhazhe (A Song For My People)“ от филма "Killers of the Flower Moon", с музика и текст на Scott George, „It Never Went Away“ на Jon Batiste и Dan Wilson от лентата "American Symphony", и „The Fire Inside“ на Diane Warren от "Flamin' Hot".

Това е втората номинация за Оскар на Eilish, която преди това спечели в тази категория през 2022 г. за написването и изпълнението на заглавната песен от филма за Джеймс Бонд "No Time to Die". Тя написа „What Was I Made For?“ с брат си Finneas O’Connell и също беше номинирана за „Запис на годината“ и „Песен на годината“ на наградите „Грами“.

„I’m Just Ken“ е написана от Mark Ronson и Andrew Wyatt, последният от които е фронтменът на шведската електро-поп група Miike Snow. Ronson вече е печелил в тази категория, като автор на песента „Shallow“ от филма "A Star is Born" от 2018 г. 

Diane Warren получава своята 15-та номинация с „The Fire Inside“. Предишните ѝ номинации включват „I Don't Want to Miss a Thing“ на Aerosmith от "Armageddon" и „How Do I Live“ на LeAnn Rimes от "Con Air".

Филмът "Опенхаймър" води като цяло на тазгодишните Оскари с 13 номинации, включително за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добър актьор за Cillian Murphy. "Клети създания" е на второ място с 11 номинации, пред "Killers of the Flower Moon" с 10.

Церемонията ще се проведе на 10 март от Dolby Theatre в Холивуд, Калифорния, като водещият Jimmy Kimmel се завръща за четвърти път, за да връчи наградите.

 

billie eilish ryan gosling
Сподели
Свързани новини