Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ГОТВЕНЕ С ДЕЦА

24 January 2012

Днес от 11.00 часа в зала Арена Армеец в София близо 500 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 12 години ще вземат участие в традиционния "Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца". Инициативата е на Представителството на Европейската комисия в България и Европейската кулинарна асоциация. Заедно с децата и под напътствията на първокласни главни готвачи министри и известни личности ще приготвят здравословно и балансирано меню. Целта на инициативата е децата в интерактивна образователна среда децата да подобрят знанията си по здравословно и балансирано хранене.

 

Според последните проучвания сред децата между 6 и 19 години с наднормено тегло са над 30% от тях, а със затлъстяване са 13%. С амо 5 % от учениците в България консумират плодове и зеленчуци веднъж месечно, а 18 % веднъж месечно консумират риба. В същото време над 20% от децата ядат чипс, а тестени изделия като пици, и баници – над 32%.

КОМЕНТАРИ

БИСКВИТКИ
Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на ефективността му. За повече информация вижте Политика за използване на бисквитки.
РАЗБРАХ