Wishlist
David Guetta & OneRepublic
David Guetta & OneRepublic
I Don't Wanna Wait
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Lyrra дебютира със сингъла "Believe"

Lyrra дебютира със сингъла "Believe"

28 Ноември 2020
Lyrra дебютира със сингъла "Believe"

Едно ново музикално явление се задава на хоризонта. Тя се казва Lyrra и представя първия си сингъл “Believe”.

Отраснала и шлифована в традицията на българския фолклор, Любомира Павлова – Lyrra, е намерила себе си в етно-хаус стила. „Да смесвам стилове – това е моята стихия. Фолклорът винаги ще присъства в моята музика, заради корена, който ми дава и заради възможността да докажа абсолютната невярност на твърдението, че народните певици не могат да пеят в други стилове“, категорична е Lyrra.

„Believe“ е само началото на дълго премислян път, по който певицата вече върви уверено. Освен изпълнител със забележителен глас, тя е и автор на музиката на песента заедно с продуцентите си Fabrizio Parisi и The Editor от лейбълa Fa&Mi Music. Обратно на очакванията, основата на парчето не е традиционен фолклор, а е композиран в наши дни. Текстът е на Деница Стойкова, с която Lyrra пее в световноизвестното трио „Булгарина“.


Сингълът прави своята премиера с видеоклип, който пренася във времената на прабългарите. Снимките се състояха в най-големия Историческия парк, този край Варна, като един от най-подходящите декори. А костюмите са с максимално запазена автентичност от реквизита на парка и на ансамбъл „Чинари“, част от който е и Lyrra. Във видеото певицата си партнира с Божидар Лалев – състезател по стрелба с лък, който се занимава професионално с исторически възстановки. 

Режисьор е Иван Трингов, а главен оператор Георги Маринов от CAB Factory. Може да гледата видеото в YouTube и да слушате „Believe“ във всички дигитални платформи от 25 ноември. Проектът вече е в ефира на радио и телевизия The Voice и е ново предложение в най-престижната класация за българска музика BG Voice Top10.

Сюжетът прескача през вековете по стъпките на истинската любов. Героите се познават от предишния си живот, в който той е прабългарски войн, а тя трябва да го остави да замине на битка, от която така и не се завръща. Днес се срещат отново, за да напишат финала на кармичната си връзка. 

Видеото е отнело на екипа два пълни снимачни дни, в които мощна гръмотевична буря ударила минути след като сгънали техниката и почти разрушила декора. Lyrra пък се научила да стреля с лък, но на цената на дълготрайна контузия.


Любомира Павлова – Lyrra:

Любомира Павлова е родом от Кюстендил и от дете се занимава с музика. Първоначално ходи на уроци по пиано, а малко по-късно – и на народно пеене. Завършва средното си образование в НМУ „Любомир Пипков“ – гр. София с профил „Народно пеене“, а висшето си – в СУ със специалност „“Музикална педагогика“. Още в гимназията е забелязана от ансамбъл „Чинари“. Веднага след като завършва става неразделна част от най-големия и утвърден частен ансамбъл у нас. Преди 5 години, по идея на основателя и главен хореограф на „Чинари“ Асен Павлов, Любомира, заедно с Деница Стойкова и Радостина Николова, сформират трио „Булгарина“. Изпълняват автентичен фолклор, но и такъв с осъвременен аранжимент. Паралелно от 2014 г е част и от световния музикален феномен „Мистерията на българските гласове“ и неотменна част от концертния им състав като един от най-младите изпълнители в хора.

със lyrra дебютира сингъла believe
Сподели
Свързани новини