Какво трябва да знаем за прясно изцедените сокове | The Voice

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ПРЯСНО ИЗЦЕДЕНИТЕ СОКОВЕ

09 April 2015

Първо и най-важно правило е да консумираме соковете веднага след изцеждането им.

Причината отново е съприкосновението с кислорода, който бързо отнема от полезния ефект на соковете. Витамин С е този витамин, който много бързо се разрушава от молекулите на кислорода. Изключение прави сокът от цвекло, че е добре да престои поне няколко часа преди употреба. За максимално усвояване е препоръчително соковете да се консумират отделно от друга храна.


Пресни сокове можем да пием по всяко време, но ако е на гладно, когато са и най-полезни, е добре да хапнем след около 30 минути. Плодовите киселини сериозно могат да увредят стомашната лигавица. Директно след хранене не биха се усвоили оптимално. Нека изчакаме час, час и половина поне.

Безспорно, редовната консумация на поне чаша прясно изцеден плодов или зеленчуков сок на ден носи удоволствие, добро настроение и дългосрочни ползи на нашия организъм.

 

КОМЕНТАРИ

БИСКВИТКИ
Този уебсайт използва "бисквитки" за подобряване на ефективността му. За повече информация вижте Политика за използване на бисквитки.
РАЗБРАХ