Радио The Voice

Този уикенд стартира изложението „Световно образование”

09:00 | 04 октомври 2013
Най-голямото консултантско изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование” ще открие студентската кампания „Прием 2014-2015 за българи в столичния хотел „Шератон” на 5 и 6 октомври

 

Най-голямото консултантско изложение за кандидатстване в чужбина „Световно образование” ще открие студентската кампания „Прием 2014-2015 за българи в столичния хотел „Шератон” на 5 и 6 октомври, т.г. Форумът се провежда с участието на консултанти по приема на 65 топ университета от Великобритания, Холандия, Дания, Швеция и др.

 

Изложението е с акцент върху безплатните професионални консултации за бакалаври и магистри и ще отвори първия за новата учебна година UCAS център за ранен прием във Великобритания.

 

Само тази есен през проекта в британски ВУЗ са записани и вече учат 920 ученика, което е над 50% от общия брой пътуващи българи за Острова през тази учебна година, съобщи Светлан Данев, управител на консултантска фирма „Интеграл” и координатор на проекта. Над 160 от тях са приети в топ университети като Кеймбридж, Лийдс, Есекс, Ковънтри и др. Организаторите отчитат и ръст от 52% на кандидатите за Дания като само по проекта тази година в датски университети са приети 194 студента.

 

Нараства броят на българите-кандидати за световни топ университети от ранга на Оксфорд и Кеймбридж”, съобщи още Данев. Месеци преди официалния старт на кампанията, през UCAS центъра на проекта документи за новата учебна година вече са подали 89 българи, 13 от които за двата елитни университета. Сред предпочитаните специалности са право, медицина, икономика, компютърни науки, естествени науки и инженерни специалности.

 

Лотариен принцип за прием в топ специалности в Холандия и задължителни интервюта за проверка на мотивацията и зрелостта на кандидата по скайп в Дания, са част от новите изисквания към приема на студенти, съобщи Ирина Христова от „Интеграл”. Тя допълни, че от новата учебна година Дания ще отпуска и безвъзмездна помощ за студентите от ЕС, които са активни и са работили известно време по 10-12 часа на седмица, след като го докажат с трудов договор или фиш.

 

Изложението събира на едно място и 8 английски университета с кампуси в централен Лондон, които са предпочитани от чуждестранните студенти като локация, заради повечето възможности за работа. Сред тях са Greenwich, Regents University, Richmond и Coventry.

 

Сред участниците са и два от световните университети от Топ 100 на официалната рейтинг класация QS като представителя на прочутата „Ръсел груп” Leeds University Business School, и холандскиятUniversityofGroningen.

 

Основна цел на изложението е българските кандидати да се запознават своевременно с промени в процедурите за кандидатстване и новите изисквания на европейските университети, както и да се възползват от държавно финансираните образователни програми в Европа.

 

По време на изложението холандският Hanze University, лидер в специалността „Сензори и роботика” ще организира за трети пореден път технологично състезание за български ученици от 11-и и 12-и клас на тема „Използвай сензорните технологии, за да направиш проект за детска площадка на бъдещето”. Кандидатите ще формират екипи и ще получат материали, за да разработят идеята, която да изпратя чрез видеоматериал. Победителите ще спечелят образователно пътуване до Холандия и посещение на завода на Philips през юли 2014 г.През 2012 г. победители в състезанието бяха ученици от СМГ, а през 2013 г. – от НПМГ. Проектът е практическа демонстрация на университет в областта на иновативните технологии.

 

Програмата на изложението включва и специализирани семинари за 12-класници и родители, които да ги запознаят с тънкостите на успешното кандидатстване и най-важното, което трябва да се знае за избора на специалност, университет и държава.

 

Проектът „Световно образование” стартира в България преди 11 години, за да консултира българските семейства за новите възможности за образование в чужбина. Негови партньори са над 250 висши учебни заведения и училища от Англия, САЩ, Швейцария, Холандия, Дания, Гърция, Испания и Италия,информация за които посетителите получават чрез най-големия каталог за образование в чужбина.

 

Координаторите на проекта Световно образование – фирма „Интеграл” работят в областта на чуждестранното образование от 21 години. Изложението тази година се провежда в 4 големи града – София (5 и 6 октомври), Пловдив (7 октомври), Бургас (9 октомври) и Варна (10 октомври).

 

Подробности за програмата и участниците е поместена в интернет на адрес: www.world-education.eu, където се извършва и регистрация на кандидатите.

 

 

WE LOVE WEEKENDS 15:00 - 21:30 Слушай
  • ZEDD, ALESSIA CARA STAY 15:17 сега
  • JAX JONES, RAYE YOU DON'T KNOW ME 15:13 предишна
  • RIHANNA LOVE ON THE BRAIN (DON DIABLO REMIX) 15:11 предишна
  • ZAYN, PARTYNEXTDOOR STILL GOT TIME 15:07 предишна
  • SKANDAU MAFIA 15:03 предишна
  • ONE DIRECTION KISS YOU 15:00 предишна
  • BEBE REXHA, LIL WAYNE THE WAY I ARE 14:56 предишна
  • RAVING GEORGE, OSCAR, THE WOLF YOU ARE MINE (DJ ANTONIO AND ASTERO REMIX) 14:53 предишна
  • LUIS FONSI, DADDY YANKEE DESPACITO 14:50 предишна
  • JASON DERULO, NICKI MINAJ SWALLA 14:46 предишна
YOUR VOICE 15:00 - 18:00