Радио The Voice

ДОКОСВАМ = ПОБЕЖДАВАМ

16:14 | 24 септември 2015
Време е да разчистим шкафчетата си с бельо

Според проучване*, проведено сред 500 български жени, почти 70% от българките признават, че имат поне един сутиен, който не са носили през последната година. 2 от 3 българки на са проверявали дали размера им не се е променил повече от година.

През октомври салон за бельо BraClinic, който предлага размери в чашки от А до К и се специализира в услугата бра фитинг**, чрез благотворителната кампания Докосвам=Побеждавам отново дава на българските жени идеалното оправдание да се отърват от своя стар, зле пасващ сутиен, като го дадат за реЦИЦлиране и по този начин да подкрепят борбата с рака на гърдата.

Звездна подкрепа

Докосвам=Побеждавам традиционно се подкрепя от редица известни дами като Марта Вачкова, Алекс Раева, Деси Банова, Нора Караиванова, Катя от Ритон, Ани Михайлова и други. За старт на кампанията те дадоха личен пример и изхвърлиха старите си, зле пасващи сутиени.

Какво е реЦИЦлиране?

През целия октомври в салоните на BraClinic в Сердика Център и ParadiseCenter, София, можеш да донесеш и изхвърлиш своя стар неудобен сутиен (зле пасващият сутиен може да навреди, увеличавайки риска от заболявания на гърдите). В замяна ще получиш 10лв. ваучер за отстъпка за закупуването на нов сутиен от BraClinic в точен размер, определен след професионална бра фитинг консултация**. Всички събрани сутиени ще бъдат предадени за рециклиране. Средствата от изкупуването им ще бъдат предоставени на инициативата „За живота“. BraClinic за трета година популяризира профилактиката срещу рака на гърдата и подкрепя „За живота“ в събирането на средства за закупуване на иновативна апаратура за лъчелечение в полза на СБАЛ по Онкология ЕАД. „Подкрепям кампанията „Докосвам=Побеждавам“, организирана от Bra Clinic. Всяка жена освен редовен преглед при специалист може сама периодично да се профилактира като си прави самопреглед и носи сутиен в подходящ размер. Погрешният размер сутиен може да навреди на здравето на гърдите.“, споделя Д-р Илия Полихронов, онколог-хирург в Клиника по „Мамология и реконструктивна хирургия” в Национална онкологична болница.

 

Още благотворителни идеи

В рамките на кампанията специално обучените от експерт-онколог бра фитинг консултантки информират дамите как да си правят самопреглед и ще раздават ръководства за закачане под душа с полезна информация за симптомите, за които трябва да се следи по време на самопреглед. В свой поздравителен адрес по случай кампанията, г-жа Фандъкова, патрон на дарителската инициатива „За живота“ споделя: „Инициативата на BraClinic дава възможност на жените да се погрижат за себе си, като по този начин повишат личната си отговорност не само към своята красота, но и към здравето си.“

Партньори

Медийни партньори на Докосвам=Побеждавам са списание ELLE и компания за външна реклама Булмедия.

Вдъхновение

Изабела Сакутова, основател на BraClinic и инициатор на кампанията Докосвам=Побеждавам, споделя: „Като част от бизнеса с бельо, смятаме за своя отговорност да популяризираме сред дамите колко е важно да се грижат за здравето на гърдите си. Освен това, кошът за сутиени е лесен начин да се отървем от нежеланите такива, които всяка от нас има в шкафа си с бельо и така да подкрепим „За живота“ в борбата с рака на гърдата.”

Кампанията започва на първи октомври в салони за бельо BraClinic, Сердика Център и Bra Clinic, Paradise Center, София. За повече информация - www.braclinic.bg /www.dokosvam.bg .

*Проучването е проведено сред 500 българки през юли 2015г.

**Бра фитинг (от английски: bra – сутиен и fitting – напасване) - избор на идеалния за индивидуалните нужди на жената размер на сутиена, въз основа на размера на бюста ѝ, обиколката на гръдния ѝ кош, формата и разположението на гърдите ѝ.

 

 

WE LOVE WEEKENDS 15:00 - 23:59 Слушай
  • INNA, ERIK RULETA 21:38 сега
  • MANUEL RIVA, ENELI MHM MHM 21:35 предишна
  • DJ KHALED, RIHANNA, BRYSON TILLER WILD THOUGHTS 21:31 предишна
  • MERK AND KREMONT SAD STORY (OUT OF LUCK) 21:27 предишна
  • LP LOST ON YOU (SWANKY TUNES RMX) 21:24 предишна
  • KATY PERRY, NICKI MINAJ SWISH SWISH 21:20 предишна
  • RUDIMENTAL, JAMES ARTHUR SUN COME UP 21:17 предишна
  • PASCAL JUNIOR HOLDIN ON (ID) 21:13 предишна
  • DUKE DUMONT, GORGON CITY REAL LIFE 21:10 предишна
  • JONAS BLUE MAMA 21:07 предишна
DANCE CHART TOP 30 21:00 - 23:00