Радио The Voice

Американски университет в България - вашият път към успеха

15:25 | 14 ноември 2016
Научете от първа ръка защо студентите ни са влюбени в живота и ученето в АУБГ. Ден на отворените врати, 19 ноември
Ние знаем, че годините, прекарани в университета, са едно от най-важните пътувания в живота на човек. Къде ще ни отведе това пътуване зависи както от самите нас като студенти, така и от условията и качеството на образование, които ще ни предложи избраното висше учебно заведение. Това, което Американският университет в България може да ви гарантира след края на Вашето четиригодишно пътуване, е успешна кариерна реализация, приятелства и контакти за цял живот, и увереност, че сте направили правилния избор. Не е малко, нали? Затова и уверено твърдим, че Ви предлагаме сериозна и достатъчна причина да останете в България.

Според данни от проведено наскоро проучване сред възпитаниците на Американския университет в България, процентът на завършилите студенти, които започват работа или продължават обучението си в магистърски или докторски програми след дипломирането, е 99,8%. На практика това означава, че голяма част от студентите получават оферти за работа още преди да са получили дипломите си. Според проучването, 65 % от студентите на Американския университет в България получават повече от две предложения за работа или потвърждение за прием за продължаващо обучение, измежду които да избират. Въпросът за заплащането, който вълнува всички кандидат-студенти и родителите им, вече има конкретни измерения. 20% от отговорилите печелят повече от 100 000 долара на година, а повече от 20% от по-ранните випуски, завършили между 1995 г. и 2000 г. и работещи в САЩ, получават повече от четвърт милион долара на година. В България, близо 65% от възпитаниците с дългогодишен стаж печелят повече от 4 375 лв. месечно. 70% от попълнилите проучването са завършили АУБ с две специалности, а 52% от тях са придобили магистърска или докторска степен от престижни университети в цял свят след дипломирането от АУБ.

Неслучайно, възпитаниците на АУБ са сред най-търсените кадри от работодателите и са сред най-високо платените професионалисти. Критично мислене, практическа насоченост, тясна връзка с бизнеса, непрекъснати подобрения, за да бъдат посрещнати нуждите на пазара, интерактивен подход, предоставяне на възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, в съчетание с тясна специализация, предприемачески дух и иновативност са в основата на образователния модел на АУБГ.

Защо студентите избират АУБГ?

1. Диплома, призната в България и в САЩ, както и европейско дипломно приложение.

2. Висококачествено образование в американски стил liberal arts с преподаватели от 5 континента.

3. Достъп до специални фондове за финансова подкрепа и стипендии.

4. Програми за обмен с над 300 университета по света, които дават възможност на нашите студенти да прекарат семестър или цяла академична година в чужбина.

5. Над 40 студентски клуба по интереси - музика, спорт, танци, бизнес, предприемачество и др.

6. Повече от 4000 успешни възпитаници в световен мащаб.

7. Модерен университетски комплекс, разположен в Благоевград, най-младия и студентски град в страната, само на час път от София.

 

 
WE LOVE WEEKENDS 15:00 - 19:00 Слушай
  • ALICE MERTON NO ROOTS 16:37 сега
  • KRISKO, PAVELL, VENCI VENC GEROI (ID) 16:33 предишна
  • ENRIQUE IGLESIAS, SEAN PAUL SUBEME LA RADIO (ENGL VERSION) 16:30 предишна
  • MASSARI, TORY LANEZ NUMBER ONE (ID) 16:27 предишна
  • INNA NIRVANA 16:24 предишна
  • TAYLOR SWIFT LOOK WHAT YOU MADE ME DO 16:20 предишна
  • ALAN WALKER, GAVIN JAMES TIRED (KYGO REMIX) 16:16 предишна
  • MARINA SATTI MANTISSA (LIVIN R & NOISY REMIX) 16:12 предишна
  • LIAM PAYNE BEDROOM FLOOR 16:08 предишна
  • TODDLA T, ANDREA MARTIN MAGNET 16:05 предишна
YOUR VOICE 15:00 - 18:00