Радио The Voice

29 март - Премиера на "Love.net"

15:33 | 29 март 2011
Христо Шопов - в ролята на хирурга Филип, и Лилия Маравиля - бизнесдамата Мила, се влюбват отново - в интернет, след 16-годишен брак, във филма "Love

Христо Шопов - в ролята на хирурга Филип, и Лилия Маравиля - бизнесдамата Мила, се влюбват отново - в интернет, след 16-годишен брак, във филма "Love.net" на режисьора Илиян Джевелеков.

Мила "хваща" съпруга си, че има профил в сайт за запознанства и започва да му пише. Двамата - като съпрузи, са отегчени един от друг и почти не се забелязват, а виртуалната им връзка се превръща в неустоима страст... Кореспонденцията им е доста смислена - коментират и проблеми като възможността за нарушаване на природните и моралните правила.

Над 7000 любовни истории от интернет са получили за два месеца авторите на "Love.net". Идеята за филма възникнала преди шест години, а преди четири е започнала работата по сценария - сценаристи са режисьорът, Нели Димитрова и Матей Константинов.

В основата на сложно преплетените любовни истории във филма са истинските преживявания на реални хора, с които екипът се е срещал. Желанието на авторите е - без да идеализират нещата - красивото, положителните емоции да доминират във филма.

Бърза и щастлива развръзка има интригата между героите на Диана Добрева и Джон Лоутън - вокалист на легендарната група "Юрая Хийп", които почти играят себе си - тя е театрален режисьор, а той - музикант.

В една от главните роли е Захари Бахаров - журналист от светско списание, чийто собственик е Владимир Пенев. Докато прави проучване в интернет за темата на броя, журналистът флиртува с Емилия - героинята на Койна Русева, силна жена около 40-те с чепат характер, и започва връзка с Ники - в изпълнение на манекенката Диляна Попова.

Оператор е Емил Христов, художник - Георги Димитров, също от продуцентската компания "Мирамар филм". Композитор е Петко Манчев.

Специални парчета за филма създават популярни български групи като Д2 и "Акага". Използвани са песни на Котарашки и подарените от Джон Лоутън парчета от времето на "Юрая Хийп" - "Tonight" и "I`ll Be Your Man". Сред участниците в записите са Софийската филхармония, Стоян Янкулов - Стунджи, Цветан Недялков. Звучат изпълнения на португалските майстори на фадо "Мадредеуш" и други наши и чуждестранни музиканти.

Филмът е заснет за десет седмици - в България (София и Пловдив) и в Англия (в имението Лискомб - парк край Лондон, и в градчето Сейнт Олбънс). Използвана е снимачна техника от няколко европейски държави, употребени са 36 328 метра лента, изядени са 21 000 кебапчета и още толкова пити хляб. Общо във филма са участвали над 250 кинопрофесионалисти и още толкова актьори и статисти.

Създадени са повече от 10 декора в специални сетове, цяла дузина FX специалисти работят по филма след монтажа в продължение на седмици. Така "Love.net" се превръща в един от най-мащабните кинопроекти за последните 20 години.

Love.net e създаден с подкрепата на Националния филмов център. Копродуценти са Нова телевизия и студиото "Зуум медиа", където се прави звуковата постпродукция на филма. Допълнително финансиране е осигурено чрез партньорства с водещи български и чуждестранни корпорации.

Информация: БТА

WE LOVE MUSIC 21:20 - 23:59 Слушай
  • CAMILA CABELLO, YOUNG THUG HAVANA 21:53 сега
  • YEARS AND YEARS KING 21:50 предишна
  • FILATOV, KARAS TIME WON'T WAIT 21:47 предишна
  • MALUMA, FIFTH HARMONY SIN CONTRATO 21:44 предишна
  • BOB SINCLAR, AKON TIL THE SUN RISE UP 21:40 предишна
  • SHAWN MENDES THERE'S NOTHING HOLDIN' ME BACK (ID) 21:37 предишна
  • INNA, ERIK RULETA 21:34 предишна
  • KRISKO BAZOOKA 21:30 предишна
  • RITA ORA YOUR SONG 21:27 предишна
  • MAJOR LAZER, ANITTA, PABLLO VITTAR SUA CARA 21:24 предишна
YOUR VOICE 20:00 - 22:00